Szekszárdi hétvége – Első rész

Szekszárdra szerintem három dolog miatt lehet érdemes elmenni: a város, a Gemenci-erdő és a borok. Pár hete voltunk Szekszárdon a barátaimmal és mindhármat megnéztük. Ezt a kis kirándulást három részletben fogom bemutatni nektek, főleg inkább képekkel. Ez a rész magáról a városról szól.

theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (29 of 96)

A város nem túl nagy, ezért szerencsére könnyedén bejárható gyalog is. A látnivalók úgy is a szépen felújított főtéren és annak környékén találhatóak nagyrészt.

theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (26 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (27 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (30 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (28 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (31 of 96)Nekem alapvetően tetszett Szekszárd, sok a virág az utcákon és tetszett az is, hogy sík és dombos részei is vannak. Főleg a kilátóhoz felvezető kis utcák tetszettek és a sétáló utca. Az viszont nagyon nem volt jó, hogy a borospincék elég szétszórtan helyezkedtek el, ezért nem volt könnyű egy borkóstolás megszervezése. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a legtöbb hely csak külön egyeztetésre nyitott ki, nem lehetett csak úgy betoppanni az utcáról. Ebből  szempontból Eger, vagy Villány sokkal jobban lett kialakítva.

theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (32 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (33 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (34 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (35 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (37 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (42 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (41 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (36 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (39 of 96)theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (40 of 96)Voltunk néhány nagyon jó étteremben, kávézóban, pincészetben, de sajnos a személyzet kedvessége eléggé hullámzó volt, de ez biztos az időjárásnak volt köszönhető … Nekem összességében jó élmény volt a város, annak ellenére, hogy nem volt szép időnk és beteg is voltam végig. Egy hosszú hétvégére tökéletes program kiegészítve egy kis borkóstolással és gemenci kirándulással. A következő poszt a Gemenci-erdőről szól majd, de a szekszárdi borokról is olvashattok itt.

theshinystuff.wordpress.com_szekszárd_travel (43 of 96)

Advertisements
This entry was posted in Itt jártam and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Szekszárdi hétvége – Első rész

  1. Pingback: Szekszárdi hétvége – Második rész | The Shiny Stuff

  2. Pingback: Szekszárdi hétvége – Harmadik rész | The Shiny Stuff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s