I’m back!

Az utóbbi 2 hétben sajnos eléggé elhanyagoltam a blogot. Sok volt a munka, a suli és nem volt energiám és időm mindennel foglalkozni, amivel szerettem volna. Kicsit most túlvállaltam magam, ezért ezentúl jobban fogok figyelni arra, hogy jól osszam be az időmet és eleget pihenjek a nagy rohanás közben is.


In the last two weeks I was really busy with my offline life. I had a lot to do at work, at school and I just didn’t have enough energy to do everything I wanted to do. It was just too much for me now, so I will pay more attantion to myself from now on and I will try to organize my life and spare some time to relax.

df4fd13de822bf706a93b21adb079419

Hogy mindez sikerüljön, felállítottam magamnak néhány új szabályt:

 1. Korábban kelek fél órával!
  Bármilyen meglepő is, de ez nekem segít. Ha reggel korábban kelek, akkor egyrészt jut időm nyugodtan, rohanás nélkül megreggelizni a barátommal, másrészt van egy kis plusz időm, amit olyan dolgokkal tölthetek, amiket egyébként este, fáradtan csinálnék (vagy éppen nem csinálnék meg egyáltalán, pont a kimerültség miatt). Csak az első pár napon kell túllendülni, amíg hozzászokom az új ébredési időhöz.


  To make this all come true I made a few rules for myself.
  The first is that I will wake up half an hour before usual from now on!
  This way I would have time to have breakfast with my boyfriend and still have some spare time to do things I would normally do in the evening, when I’m a lot more tired. After the first few days, it will be a lot easier to get used to this new habit. :)
  2d7e81b385708767f9e3aec824253461

 2. Csak egy szundit állítok be!
  Ez is az alváshoz kapcsolódik. A folyamatos szundizás igazából nem tesz hozzá a kipihentségemhez, cserébe viszont felbosszant a telefon pittyegése. Viszont egy szundi még belefér, mert egy picit jól esik még a pihe-puha ágyban feküdni.


  Only one snooze after the morning alarm clock!
  I usually switch it off many times and it actually doesn’t make me any more relaxed. So I will only let myself to do it only once for the sake of morning snuggling. :)

  705024088f006710311a4aae2008d726

 3. Este lehetőleg nem Facebook-ozok!
  Ez egy nehéz ügy lesz. Itt persze nem arra gondolok, hogy ha üzenetem jön, akkor azt nem nézem meg este, hanem, hogy nem görgetek le csak még 5 percet az üzenőfalamon. Úgy sem maradok le semmi rendkívüliről, a szemem viszont teljesen elfárad tőle. Hogy mégis képben legyek a napi eseményekkel kapcsolatban ebédszünetben még mindig görgethetek egy picit.


  Do not use too much Facebook in the evening!
  I know, it will be hard. Of course I will check my messages and newsfeed for a few minutes. But I will not do it for too long, because it makes my eyes very tired.

  aHR0cCUzQSUyRiUyRmFiZWF1dGlmdWxtZXNzLnR5cGVwYWQuY29tJTJGLmElMkY2YTAwZDgzNTgwODFmZjY5ZTIwMWI3Yzc0NzkzNWY5NzBiLTgwMHdp

 4. Szigorúan rendszeressé teszem a testmozgást!
  Szeretek mozogni, csak sok mindent helyezek az edzés elé. Ezen kell változtatnom, mert amikor kihagyok egy hetet, akkor sokkal feszültebbnek érzem magam. Tehát mostantól a kedd és a csütörtök szigorúan az edzésé és ha még van időm és kedvem, akkor hétvégén is beiktatok egy alkalmat.


  Execercise regularly!
  This is obviously needed. I love doing some excercises, but I don’t always feel like having enough time for that. So I will do something every Tuesday and Wednesday from now on! It makes my mood better and my body more relaxed.

  f0e6e051_period2.xxxlarge

 5. Meg kell tanulni nemet mondani!
  Akár egy remeknek ígérkező bulira, akár a takarításra. Minden várhat, de ha pihenésre van szükségem, akkor pihennem kell!


  I have to learn how to say no!
  Saying no to a party invitation, to cleaning up, or anything else is hard for me. I’m afraid that I will miss something. But I have to make myself aware of the fact, that everything can wait when I need some time to relax.

  e57eb5b450bda3c37514b9033fe1d23e

 6. Hétvégén extra pihenés!
  Mert olyankor lehet és kell is.


  The weekends are for extra relaxation!
  Because this is the time for things like that. :)

  338a8ff8e6e9296656777369b5069d43

 7. Nem kell túlstresszelni a dolgokat!
  Ha elterveztem, hogy ma porszívózni fogok este, de amikor hazaérek már nincs erőm rá, akkor hagyom az egészet. Majd porszívózok máskor, felesleges ezzel bosszantani magam. Amire kell, arra lesz időm, a többi meg várhat.


  Do not overthink things!
  If I plan to do the hoovering, but I feel to tired to do so, I will just leave it to the next day. There is no need to bother myself with it. I will manage to get some time for the things that are important.

  fb3e8add34d61f32d276eeb94f703f26

Ezek a terveim a jövőre, de nem ragaszkodom hozzájuk, inkább támpontként tekintek rájuk. Remélem ezentúl nem kell hanyagolnom a blogot egy kis kimerültség miatt és remélem nektek is hasznos volt ez a bejegyzés.

A képek forrása a Pinterest.


So these are my plans for the future, but I don’t insist on keeping to all of them, all the time. They are rather guidelines for me to help me get more balanced and to have enough time for the blog as well.

 

The source of the pictures is Pinterest.

Advertisements
This entry was posted in Ez történt velem. Bookmark the permalink.

One Response to I’m back!

 1. Pingback: I’m back! | The Shiny Stuff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s